Salata de boeuf

de Julie in Aperitive / Garnituri, 14 Aug 2010 | 13098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 400 g morcov
  • mazare - o cutie mica
  • o telina potrivita
  • o radacina pastarnac
  • 300 g carne de porc (fara grasime)  sau un piept de pui
  • castraveti murati-  un borcan de 800g (cam 6-7 bucati)
  • 4-5 gogosari in otet
  • sare, piper

Pentru maioneza:

  • 4 galbenusuri( 2 fierte, 2 crude)
  • 0,5 l ulei
  • 2 lingurite mustar clasic
  • zeama de lamaie
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf:

Se pun la fiert cartofii in coaja.
Separat se fierb morcovul, telina si pastarnacul.
In alt vas se fierbe carnea.
Dupa ce au fiert cartofii ,se pun in apa rece si
se curata de coaja ,apoi se taie cuburi mici.
Morcovul, telina, pastarnacul, carnea , castravetii si gogosarii
se taie de asemenea in cuburi.
Toate se pun intr-un vas mai mare ,sa poata fi amestecate.
Se adauga mazarea, sare si piper dupa gust si se amesteca.
La sfarsit adaugam 2-3 liguri cu maioneza si amestecam din nou.

Preparam maioneza:
Se paseaza cu o furculita galbenusurile fierte, se adauga  galbenusurile crude si se amesteca cu mixerul, incorporand si uleiul in fir subtire. Dupa ce a crescut maioneza, se pune mustarul, sarea si zeama de lamaie, dupa gust.

Se aseaza salata pe platou si se intinde deasupra restul de maioneza.
Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.
Se serveste rece ca aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]