Salata de castravete cu branza Roquefort

de Catalina L in Salate, 17 Mar 2015 | 5186 vizualizari

 

Foarte usor de facut seara repede pentru cina- imi place mult sa asociez castravatele cu o branza cremoasa cu un gust un pic puternic si iute.

Branza Roquefort si-a capatat renumele de “Regina Branzeturilor, Branza Regilor” si este cunoscuta ca una dintre cele mai bune tipuri de branza albastra din lume. Numele ei vine de la localitatea Roquefort din Aveyron, in partea de sud a Frantei. De asemenea, Roquefort este considerata a fi una dintre cele mai vechi tipuri de branza din lume. 
Textura are un grad mediu de moliciune si este in general faramicioasa. Branza are un aspect de marmura alba cu vinisoare albastre-verzui.
Aroma branzei este una pregnanta, iute, intepatoare.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 castravete
  • 40 gr branza Roquefort
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita mustar iute
  • Sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de castravete cu branza Roquefort:

Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.

La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire.

Curatam castravetele si-l taiem in felii fine.

Branza o taiem in cubulete. 

Amestecam castravetele cu sosul vinaigrette. Condimentam.

Intr-o farfurie alternam feliile de castravete cu cubuletele de Roquefort. 

Servim salata rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de castravete cu branza Roquefort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]