Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel

de Panacris in Salate, 2 Apr 2019 | 8475 vizualizari

 

O salata satioasa si gustoasa! Se poate servi simpla sau alaturi de un preparat din carne.

 

INGREDIENTE

  • ciuperci pleurotus cca. 300 g,
  • usturoi 3-4 catei,
  • sare Hymalaya 1 lingura,
  • piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel verde 1 legatura.
  • Iaurt grecesc 125 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel:

Ciupercile se curata si se taie bucati mai mici și se lasa la fiert la foc mediu, semicoperit cca. 15 minute, in cca. 1000 ml apa rece, asezonata cu sare.

Apoi se strecoara de apa si se lasa la racit.

Intre timp se curata si toaca marunt patrunjelul si usturoiul, și se adauga in iaurt, amestecandu-se usor pana ce se inglobeaza toate ingredientele. Sosul obtinut se rastoarna peste ciupercile racite, amestecandu-se usor, se asezoneaza de sare si piper si se la la rece minim 30 minute pana la servire.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

patrunjelul se poate inlocui cu marar, in functie de preferintele fiecaruia ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]