Salata de sfecla rosie si portocala

de camelia75 in Salate, 16 Mai 2013 | 4578 vizualizari

 

Indiferent de cum alegem sa mancam sfecla, murata, coapta, fiarta sau chiar cruda, vitaminele de baza, A si C se pastreaza! Sfecla ajuta la detoxifierea organismului si protejeaza ficatul, iar alaturi de portocala care are proprietati anticancerigene si uleiul de masline, obtinem o sursa naturala de sanatate.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 sfecle mici
  • 4 portocale
  • 1 lingura ulei de masline Costa D’Oro
  • 1 crenguta de rozmarin proaspat
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 2 lingurite migdale prajite
  • un varf de cutit de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie si portocala:

1.Spalati foarte bine sfecla,apoi o puneti la fiert cu apa cat s-o acopere, pana se inmoaie bine.Puteti alege si varianta coacerii la cuptor(eu una o prefer). Dupa ce s-a fiert/copt o curatati de coaja,apoi o taiati rondele.

2.Portocalele se curata de coaja si se taie rondele.Jumatate dintr-o portocala o stoarceti, pentru a folosi sucul la dressing.

3.Taiati frunzele de rozmarin foarte fin.

4.Prajiti migdalele intr-o tigaie care nu lipeste.Cat timp se prajesc amestecati mereu pentru a nu se arde.

Dressing:

Amestecati intr-un bol rozmarinul,mierea,otetul balsamic,sarea si uleiul de masline Costa D’Oro.

Asezati rondelele de portocalele si sfecla pe o farfurie,iar inainte de servire turnati sos peste ele si presarati migdale zdrobite.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie cu fenicul