Salata de sfecla rosie-aperitiv

de Sidy in Salate, 9 Ian 2012 | 9998 vizualizari

 

Cred ca ,odata cu venirea iernii ar trebui sa mancam mai des salata de sfecla rosie.
Este o salata care ajuta la sustinerea imunitatii,la eliminarea toxinelor din organism, tonifică metabolismul, sporeste rata digestivă.
Pentru ca am vrut sa o am pe masa de Revelion, m-am uitat pe bloguri si am gasit ceva ce mi-a placut mult pe blogul http://dulcesidolce.blogspot.com

 

INGREDIENTE

  • 250 g sfecla rosie fiarta
  • 2 cartofi fierti in coaja
  • 400g fasole alba- conserva
  • 3-4 catei usturoi
  • 125 ml iaurt
  • 3 -4 linguri maioneza facuta in casa
  • sare
  • piper
  • Pentru ornat:
  • boabe de porumb- conserva
  • patrunjel verde
  • masline negre
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie-aperitiv:

Curatam sfecla rosie fiarta si racita si o dam pe razatoarea cu gauri mari.

Cartofii ii curatam si ii taiem marunt , cubulete.

Facem maioneza din galbenusul crud cu o lingurita de mustar si ulei adaugat putin cate putin.

Cateii de usturoi curatati ii dam prin presa de usturoi.

Desfacem conserva de fasole boabe fiarta si rasturnam zeama de pe ei.

Din maioneza amestecata cu iaurt, usturoi, sare si piper facem un sos pe care il rasturna peste legumele aflate in bol.Amestecam bine pina se omogenizeaza toate.

Gustam si potrivim gustul de sare, piper.Daca este cazul putem adauga putina zeama de lamaie.

Ornam salata cu boabe de porumb, masline taiate si frunze de patrunjel.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie-aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie cu maioneza si ton