Este o salata de toamna pe care noi o preparam cel mai des, de cum apare varza rosie.
Indepartam primele foi de la varza alba si de la cea rosie, indepartam cotoarele, apoi dam pe razatoare cele doua jumatati de varza, dar separat.
Frecam razaturile de varza cu putina sare si piper, in vase separate.
Spalam mararul verde, il tocam si il amestecam cu varza alba. Adaugam si zeama de la 1/2 lamaie si o lingura de ulei si amestecam bine salata de varza alba. O lasam la odihnit si ne ocupam de varza rosie.
Procedam la fel ca la varza alba, doar ca nu punem marar.
Curatam telina si morcovul, le dam pe razatoare si le amestecam.
Intr-o salatiera adaugam varza alba amestecata cu marar, apoi varza rosie si deasupra morcovul cu telina, fara a le asezona cu dressing.
Vom avea o salata in straturi plina de vitamine, culoare si savoare.
1
Amestecul de morcov cu telina l-am lasat simplu, pentru un plus de prospetime in salata.