Salata Rogvaiv cu ton

de Panacris in Salate, 17 Ian 2021 | 3551 vizualizari

 

O salată tare colorată și interesantă! Un amestec de culori și arome, ce îți dau acel sentiment de prospețime în plină iarnă!;) Tot suntem în campania "Retete festive de iarna" aceasată salată e minunată de Revelion, după multe mâncăruri grele de la mesele copioase de Crăciun!  Spor și poftă bună! ;) 
 

 

INGREDIENTE

  • cartofi violet 3 bucăți,
  • morcovi baby cca. 200 g,
  • gogoșari în oțet cca. 4 bucăți,
  • castraveți în oțet cca. 4 bucăți,
  • măsline verzi umplute cu ardei cca. 100 g,
  • ceapă verde 4 fire,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline cca. 3 linguri,
  • zeamă de lămâie cca. 2 linguri.
  • ton în ulei cca. 300 g.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Rogvaiv cu ton:

Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece și 1 lingură de sare, cca. 30 minute după punctul de fierbere. Apoi se strecoară și se trecu sub jet de apă rece, pentru a se putea curăța mai ușor.

Morcovii baby se pun la fiert separat într-un vas cu apă rece și 1 lingură de sare, se lasă la fiert cca.15 minute după ce apa clocotește, apoi se strecoară și se trec sub un jet de apă rece.

După ce s-au fiert cartofii și morcovii, se curăță, unde e cazul și se taie grosier, ca și pentru salată de cartofi.

Ceapa verde curățată se taie rondele.

Gogoșarii și castraveții conservați se taie bucățele.

Toate ingredientele se pun într-un vas mai mare, ca să se poată amesteca ușor.

Apoi se adaugă măslinele verzi umplute cu ardei, tonul din conservă scurs de ulei, sarea, uleiul de măsline și zeama de lămâie, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele.

Salata se lasă la rece minim 2 ore pentru a se împrieteni gusturile!

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Rogvaiv cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]