винегред- vinegred in traducere, este o salata ruseasca de legume foarte populara. Fara ea nu exista masa de sarbatori. Fie ca e zi de nastere, revelion, Craciun sau Paste, veti gasi aceasta salata mereu pe mese. Se prepara in mai multe feluri. Eu am s-o prezint pe cea clasica. E usor de preparat si foarte sanatoasa si satioasa! Buna si in timpul postului.
Se spala legumele si se fierb circa 30 minute. Se scurge apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cubulete, se pun intr-un castron. Se adauga castravetii taiati cubulete, ceapa tocata, mazarea. Se amesteca si se potriveste de sare si piper. Se adauga uleiul si se mai amesteca.
Se serveste cu marar proaspat tocat.
Pofta buna!
1
Sfecla se fierbe separat, altfel coloreaza toate legumele.
2
Cautati sfecla rotunda, nu prea mare si care aiba culoarea rosu inchis spre bordo.
3
Mai intai se pun morcovii la fiert, peste 15 minute, adaugati si cartofii, vor fierbe uniform, morcovii fierb mai greu.