Salau pane cu cartofi prajiti cu sos

de cristina1985 in Salau, 16 Mai 2019 | 3787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • rozmarin
  • ulei (la toate preparatele)
  • Pentru peste:
  • 700 g salau congelat
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 2-3 castraveti murati mari
  • marar
  • 2 galbenusuri de ou crude (sau unul fiert si unul crud)
  • 1 lg-ta mustar
  • sare de lamaie
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau pane cu cartofi prajiti cu sos:

Salaul se decongeleaza. Se taie in 3 bucati fiecare file, deci vor rezulta 6 bucati peste care se presara sare si piper. Se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins.

Cartofii se curata de coaja si se taie. In uleiul incins presarati rozmarin marunt, apoi adaugati cartofii. Se prajesc, pana sunt gata. Se scot si se pune putina sare peste ei.

Sos- se face maioneza: galbenusurile de ou se amesteca cu sare de lamaie, mustar, sare. Treptat puneti uleiul, cate o picatura la inceput, pana se formeaza maioneza, apoi putin mai mult, amestecand dupa fiecare cantitate de ulei, intr-un singur sens (altfel se taie).

Castravetii murati se taie marunt, se scurg in palma si se pun in sos, alaturi de marar tocat. 

Pestele se serveste cu cartofi si sos. Mi-au iesit 3 portii mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau pane cu cartofi prajiti cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Medalioane de peste la gratar