Sandvis deschis cu rucola, branza albastra si smochine marinate in vin

de Satisfyyourcravings in Sandvisuri, 29 Mai 2018 | 3610 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ciabatta mare sau 3 mici
  • 70 grame rucola
  • 200 grame branza albastra (eu am folosit Stilton)
  • 3 smochine proaspete
  • 100 ml vin Porto
  • 1 lingura miere
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvis deschis cu rucola, branza albastra si smochine marinate in vin:

Ciabatta se taie in jumatate logitudinal si se prajeste, fara ulei, pe o tigaie grill pana devine crocanta. 

Intre timp, se amesteca vinul cu mierea intr-un vas mic. Se taie smochinele in 4-6 bucati fiecare si se adauga in mixul obtinut anterior. Se lasa la marinat 10 minute. 

Se taie jumatatile de ciabatta in felii nu foarte subtiri (daca sunt ciabatta mici- in jumatate, daca este folosita cea mare - in 3-4 bucati). Se adauga rucola deasupra, apoi felii de branza albastra, bucati de smochine marinate (mixul de vin se poate pastra pentru un alt preparat), iar la final se presara cu piper negru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvis deschis cu rucola, branza albastra si smochine marinate in vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]