Saratele/Saleuri

de lacrimioara in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2010 | 25520 vizualizari

 

merg cu bere rece

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina,
  • 400 gr untura,
  • 2 oua intregi,
  • 50 gr drojdie,
  • 250 gr smantana,
  • 50 gr sare,
  • pt presarat deasupra(susan,chimen,cascaval).
  • 1 ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele/Saleuri:

Se amesteca faina cu untura,adaugam drojdia dospita in putina apa calduta,sarea,ouale,smantana cate putin se framanta pana devine un aluat elastic (igredientele sa fie la temperatura camerei).lasam la dospit 15-20 minute dupa care luam jumatate de aluat  intindem cu sucitorul  o foaie mai groasa, ungem cu un ou batut si  presaram deasupra dupa dorinta. Eu am pus chimen si susan si sare,le taiem in forma de saleuri cum sunt in poza si le punem in tava tapetata cu hartie de copt le mai lasam sa stea 15 minute asa  pana se incalzeste cuptorul,le  punem la copt lasam 15 -20 minute pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele/Saleuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

raluca85 1

15.10.2011, 14:41

Arata delicios!

georgy27 1

08.01.2013, 21:42

Se poate inlocui untura cu unt?

lacrimioara 1

11.01.2013, 16:47

da se poate inlocui untura cu unt dar parerea mea ca sant mai delicioase cu untura acum fiecare daca nu e untura e bun si untu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din castravete şi caşcaval cu somon afumat