Saratele/Saleuri

de lacrimioara in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2010 | 25380 vizualizari

 

merg cu bere rece

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina,
  • 400 gr untura,
  • 2 oua intregi,
  • 50 gr drojdie,
  • 250 gr smantana,
  • 50 gr sare,
  • pt presarat deasupra(susan,chimen,cascaval).
  • 1 ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele/Saleuri:

Se amesteca faina cu untura,adaugam drojdia dospita in putina apa calduta,sarea,ouale,smantana cate putin se framanta pana devine un aluat elastic (igredientele sa fie la temperatura camerei).lasam la dospit 15-20 minute dupa care luam jumatate de aluat  intindem cu sucitorul  o foaie mai groasa, ungem cu un ou batut si  presaram deasupra dupa dorinta. Eu am pus chimen si susan si sare,le taiem in forma de saleuri cum sunt in poza si le punem in tava tapetata cu hartie de copt le mai lasam sa stea 15 minute asa  pana se incalzeste cuptorul,le  punem la copt lasam 15 -20 minute pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele/Saleuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

raluca85 1

15.10.2011, 14:41

Arata delicios!

georgy27 1

08.01.2013, 21:42

Se poate inlocui untura cu unt?

lacrimioara 1

11.01.2013, 16:47

da se poate inlocui untura cu unt dar parerea mea ca sant mai delicioase cu untura acum fiecare daca nu e untura e bun si untu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Tortul" barbatilor