Sarmale cu ciuperci (de post)

de alilianaa in Mancaruri de post, 18 Apr 2016 | 5255 vizualizari

 

Delicioase. Le pregatesc cu drag in post si le prefer mai degraba decat pe cele de dulce. :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci
  • 150 g orez
  • 8 cepe
  • 2 legaturi marar
  • 2 morcovi
  • 2 rondele telina
  • foi de varza ( de la 3 verze potrivite)
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 cartofi
  • 5-6 linguri pasta de rosii de casa
  • o ceasca cu ulei
  • sare, piper, dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci (de post):

Umplutura: legumele se curata, spala si se toaca.  Ciupercile se curata, se spala si se toaca marunt cu cutitul. Orezul se spala putin si se pune la scurs. Cartofii sunt dati pe razatoarea cu ochiuri mici si se storc. Intr-o tigaie se pune la incins ulei. Cand acesta este pregatit se adauga ceapa si radacinoasele, se pune sare si piper. Cand acestea s-au inmuita putin sunt puse ciupercile, ceapa verde. Se adauga putina apa, se amesteca bine. Se adauga orezul, cartofii rasi si mararul. Se lasa la fiert cca 5-7 minute dupa care se da compozitia la rece. Potrivim de sare. 

Aceasta compozitie am facut-o cu o zi inainte.

Trei verze murate, potrivite ca marime sunt scoase de la butoi. Se spala la jet de apa rece si se scurg bine. Din acestea sunt alese foile de sarmale, care sunt portionate cu grija. 

Din compozitia de mai sus, pe fiecare foaie de varza se pune cate o lingurita, se impatureste...si tot asa pana la sarmaua cu nr. 50. Atatea ies. 

Se ia o cratita de inox cu fund dublu ( sau orice alt vas) se pune pe fundul acesteia varza murata tocata ( ca baza, protejeaza sarmalele la fiert), si se aseaza primul strat de sarmale. Se pune  pasta de rosii, marar verde, putin piper si se aseaza cel de-al doilea strat de sarmale. Procedeul se continua pana cand sunt puse toate sarmalele.  De-asupra lor se pune varza tocata, pasta de rosii si marar tocat. Se aseaza la fiert cu apa, la foc domol, chiar mic pentru 60-90 minute, avand grija din cand in cand sa rotim cratita pentru a evita lipirea acestora ( a sarmalelor) . La final pot fi puse in cuptor pentru 20-25 minute pentru a fi pregatite mai coapte si scazute. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

mihaelar63 1

19.04.2016, 17:13

Asa le preferam si noi Am avut un vis de dimineata foarte ciudat mancam sarmale de post cu orez . Si in vis le simteam gustul Cred ca erau ale tale

alilianaa 1

21.04.2016, 10:41

Mihaela, asa sunt de bune, ca nu le uiti gustul

CameliaR 1

12.05.2016, 11:47

Mmm, delicioase sarmalute!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de ciuperci cu masline