Sarmale cu ciuperci si pasat- de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 15 Dec 2011 | 9758 vizualizari

 

Cele mai bune sarmale sunt cele cu pasat . Cine nu a mancat nu stie ce pierde .

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare cu foi subtiri
  • sare
  • 100 ml otet 
  • 150 gr pasat
  • 150 gr orez
  • 8 cepe mici
  • 2 morcovi 
  • 1 gogosar
  • 250 gr ciuperci champignon
  • 250 gr ciuperci pleurotis
  • codite de ceapa verde
  • 1 pahar  bulion rosii
  • 2 linguri pata ardei
  • 200 ml ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare
  •  piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci si pasat- de post:

Spalati din mai multe ape pasatul care trebuie sa se decanteze de partea albicioasa , lasati impreuna cu orezul la infoiat in apa calduta cateva ore .

Scobiti varza de cotor si o opariti in apa clocotita in care ati pus sarea si  otetul.

Scoateti frunzele pe rand , le curatati de nervurile mai groase si le taiati in doua daca sunt prea mari .

Spalati si curatati legumele .

In 100  ml ulei caliti ceapa si  ciupercile  taiate marunt , morcovul razuit , gogosarul taiat cuburi .

Adaugati pasta de ardei , sare , piper , cozile de ceapa verde, cimbru , busuioc  si putin bulion .

Amestecati bine si lasati sa se odihneasca pana se raceste .

Modelati sarmalute in foi de varza care le puneti intr-o tava unsa cu ulei .complectati cu apa cat sa le acopere , turnati deasupra restul de bulion si ulei .Acoperiti cu o folie de aluminiu

Dati la cuptor  aprox. o ora , indepartati folia si le lasati sa se rumeneasca .

Pofta mare !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci si pasat- de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

gaby_gabytza 1

16.12.2011, 12:41

buuuune

mamaieelena 1

16.12.2011, 16:07

gustoase si m-as infrupta si eu din ele ca arata grozav de bine

nadina73 1

16.12.2011, 16:32

super bune,felicitari Ardeleancoooooooooooo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu soia si ciuperci