Sarmale cu orez si ciuperci

de La Ancuta in Mancaruri de post, 24 Mar 2011 | 16700 vizualizari

 

Nu mai mancasem de foarte multa vreme sarmale cu ciuperci. Si pentru ca tot suntem in post, iar varza acra mai avem destula, am hotarat ca ar fi cazul sa fac niste sarmale :).

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 2 cepe mari
  • 3 mrcovi
  • 700 g ciuperci
  • 1 cana orez
  • 250 ml suc de rosii
  • cimbru
  • marar
  • 2 frunze de dafin
  • sare, piper
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu orez si ciuperci:

Curatatm ceapa si o taiem marunt. O punem la inabusit in 3 linguri ulei de masline si 3 linguri apa. Dupa ce s-a inmuiat adaugam morcovii curatati si dati pe razatoarea cu ochiuri mari.

Cand s-au inmuiat adaugam ciupercile curatate si taiate bucatele. Lasam sa fiarba pana scade toata apa lasata de ciuperci.
Adaugam apoi orezul spalat bine in apa rece si amestecam. Turnam o cana cu apa si adaugam cimbru, sare si piper. Lasam sa fiarba pana scade apa (~10 minute). Dam de pe foc si lasam la racit.

Intre timp desfacem varza. Daca este prea acra o lasam 20 de minute in apa calduta. O varza o tocam iar cealalta o folosim la invelit sarmalele.

In oala in care vom fierbe sarmalele punem ulei si un strat de varza taiata marunt. Presaram putin cimbru si marar si punem o frunza de dafin.

Pentru sarmale punem cate o lingura de umplutura pe frunza de varza si impaturim. Asezam sarmalele in oala peste stratul de varza.
Deasupra punem restul de varza tocata, putin cimbru, marar si frunza de dafin. Turnam sucul de rosii si completam cu apa, cat sa acopere sarmalele.

Acoperim si punem sa fiarba la foc mic 45 de minute. Dam apoi oala la cuptor si mai lasam sa fiarba inca 45 de minute.

Se servesc calde, dar sunt foarte bune si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

mena29 1

07.04.2011, 08:40

In perioada asta fac si eu mereu

Bya Ralu 1

20.03.2013, 19:34

foarte faine!trebuie sa le incerc si eu

La Ancuta 1

20.03.2013, 21:31

Mie imi plac chiar mai mult decat cele cu carne

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ciuperci si soia