Se fac atat de bine ca nu ma mai despart de acest vas :))
Curatam ceapa si morcovul. Morcovul se razuie, iar ceapa se taie cubulete. Le calim in 2 linguri de untura, cand devin sticloase, adaugam o cescuta de apa.
Spalam orezul si il punem peste ceapa, cand devine putin umflat adaugam rosiile in bulion si mai lasam la calit pana se "destrama" rosiile. Apoi lasam la racit.
Carnea tocata o vom combina si o amestecam bine, apoi o vom pune peste orezul racit. Adaugam sare/delikat, condimentele, patrunjelul, oul si amestecam bine.
Se taie cotorul verzelor si se vor scoate, apoi miezul il vom toca si il vom pune pe fundul vasului si vom adauga si cateva linguri de suc de rosii si o lingura de untura.
Din frunze vom face parti patrate cu care vom inveli carnea. Eu pun cate o lingura de carne la fiecare patratel de varza. Sarmalele astfel facute se vor aseza in vas si pe fiecare strat de sarmale vom pune suc de rosii.
Dupa ce vom termina de asezat sarmalele vom pune un strat de rosii in bulion, fasii de piept de porc si o lingura de untura si apa lasand liber in jur de 2 degete pana la buza vasului ca sa nu dea pe afara cand va fierbe . Punem capacul si vom introduce in cuptorul care a fost aprins atunci, altfel se va sparge vasul din cauza diferentelor de temperatura.
Se lasa la cuptor in jur de 2-3 ore. La final vom lasa 30 minute fara capac pentru a capata un strat rumen.
Se servesc cu mamaliguta.
Pofta buna !