Sarmalute

de madi_marin in Mancaruri cu carne, 4 Iul 2010 | 3953 vizualizari

 

Mie imi plac la nebunie....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca cu orez
  • piper
  • sare
  • 1 varza murata mare
  • marar uscat
  • rosii
  • sunculita impanata afumata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Se prepara intai foile de varza. Se taie la marimea dorita  si se pun la desarat daca este nevoie in apa rece. Se mai schimba apa din cand in cand.

Carnea tocata se amesteca cu sare , piper, ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs bine. Se lasa cam o ora inainte sa pregatim sarmalele.

Se impacheteaza sarmalute la marimea dorita si se pun aranjate frumos intr-o cratita pentru cuptor. Se pun printre ele feliute de rosii si bucati de sunculita. Se pune deasupra marar uscat si se toarna apa cat sa le acopere. Se dau la cuptor la foc mic pentru cateva ore. Se servesc cu mamaliguta si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

05.07.2010, 00:20

si eu sunt amatoare de sarmalute , mie-mi plac cu iaurt

Laly 1

07.07.2010, 22:30

Madi ai si mamaliguta?

madi_marin 1

08.07.2010, 09:09

Laly.....de o mamaliguta ne descurcam, dar sarmalute nu mai am.... ...cele 40 de sarmalute s-au mancat intr-o zi jumate....... dar cand mai fac o sa pastrez o portie si pentru tine....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne