mi-a placut sfatul Anisoarei de a strecura si carnita de gaina in sarmalute si am executat varianta si e delicioasa!multumesc Anisoara!
Am tocat marunt ceapa rosie, am dat pe razatoarea mica morcovul si le-am calit in putin ulei, apoi am adaugat si carnea tocata amestec de porc cu piept de gaina si apoi am adaugat si orezul fiert separat dinainte in apa cu putina sare.Am amestecat si am adaugat si condimentele.
Frunzele de vita de vie le-am opratit in apa cu putina sare si o lingurita de otet.L-ema scos pe un blat d elemn si le-am taiat vinisoarele mai tari si groase d epe mijloc.Am pus cu lingura in mijlocul frunzei din amestecul de carne si apoi am rulat frumos sarmaluta.Fiindca nu am avt suficiente frunze mari am mai umplut si unh ardei dat pe jumatate cu codita cu tot si un tubulet de dovlecel scobit de miez pe interior cu unelata de scos cotorul marului.Le-am asezat in cratita si apoi am turnat o zeama facuta din apa, ulei, condimente si pasta de rosii.Am mai pus si un pic de frunze de ceapa verde deasupra si am dat la cuptor.Le0am lasat sa se rumeneasca bine ca asa imi plac mie cu invelisul usor crocant.Seservesc cu smantana sau simple.