sarmalute la vas roman

de crisad in Porc, 1 Feb 2010 | 7951 vizualizari

 

mancarea preferata o sotului meu

 

INGREDIENTE

  • carne tocata de porc(amestec cu vita)
  •  ceapa
  • cimbru
  • piper
  • pasta de ardei si bulion
  • sare condimente de sarmale
  • sorici
  • 2oua
  • orez
  • varza murata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA sarmalute la vas roman:

nu pot da cantitati exacte pt aceste sarmale deoarece de cand fac sarmale nu am cantarit vreo data carnea orezul etc am facut din 'ochi totul

 

carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt cu orezul spalat ,condimente si  cele 2 oua pane se face un amestec omogen se da la rece cam 1 ora .in timpul asta se spala varza si se scot foi pt sarmale (parte care nu-mi place deloc). se ia carne si se inveleste in frunze de varza  .  varza ramasa se toaca si se aseaza pe fundul vasului roman (pus la inmuiat in apa rece  cel putin o jumatate de ora) se pun apoi fasii de sorici (uneori pun si sunca afumata  dar de data asta nu) se aseaza sarmalele  iar peste ele se pune apa amestecata cu pasta de ardei si bulionul pasta  si iar fasii de sorici .se pune capacul si se dau la cuptor pt o ora .apoi se ia capacul si  se mai lasa cam o jumatate de ora (pana sunt fierte bine ) se servesc fierbinti cu mamaliguta si ardei iute alaturi de un pahar de vin rosu

Daca ti-a placut reteta noastra "sarmalute la vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umplut