Savarine

de Denissa in Prajituri, 19 Oct 2011 | 27666 vizualizari

 

Savarinele au fost inventate de 2 frati cofetari din Franta pe nume Julien.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. faina
  • 4 galbenusuri
  • 20 gr. drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 50 gr. unt
  • 50 ml ulei
  • 250 gr. zahar
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • jeleu de capsuni
  • 300 gr. frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se face intai maiaua. Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar , lapte cald si 50 gr. faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte cald se dizolva 150 gr. zahar si 1 plic de zahar vanilat.

Intr-un vas se pun faina, galbenusurile, maiaua crescuta si laptele caldut amestecat cu zaharul. Se amesteca pana se incorporeaza faina, apoi se adauga putin cate putin untul topit, framantand pana cand aluatul se dospeste.

Se portioneaza aluatul modelandu-se sub forma unor mingiute si se lasa circa 15 minute la crescut in forme de savarina unse in prealabil cu ulei.

Se coc 20 minute in cuptorul incalzit dinainte si se dau la racit.

Intre timp se face un sirop din apa, zaharul si vanilia ramase cu care se insiropeaza savarinele.

Se taie un capacel in partea de sus, capacel care se unge cu jeleu si se umplu cu frisca batuta.

 

TIPS-URI

1

daca savarinele nu s-au insiropat bine, dupa ce taiem capacul putem insiropa turnand cu lingura sirop in interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine si frisca