Savarine

de MonaMimi in Dulciuri, 2 Dec 2012 | 5332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri pesmet
  • un praf de sare
  • 3 esente de rom

umplut :250 ml frisca lichida

pt.sirop:

  • 400 ml apa
  • 150-200 g zahar

uns deasupra :jeleu, gem,dulceata

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Separam galbenusurile de albusuri .

galbenusurile cu 3 linguri de zahar le mixam pana obtinem o crema albicioasa,albusurile cu un praf de sare si cele 3 linguri de zahar le mixam bine.

Peste crema de galbenus punem pesmetul , albusurile si amestecam cu grija  pana la omogenizare.

Pregatim formele de savarine le ungem cu margarina si tapetam cu faina.

Punem compozitia in forme si dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute(facem testul cu scobitoarea).

Intre timp pregatim siropul apa cu zaharul, le punem pe foc pana dau in clocot, luam de pe foc si punem esenta.

Savarinele le scoatem calde din forma si le insiropam

Le punem pe un grilaj la scurs si racit.

Taiem capacele de savarina, umplem cu frisca mixata bine.

Punem capacelul peste care punem jeleu sau la alegere gem dulceata.

Dam la rece 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine false