Savarine

de Angelina_Elena in Prajituri, 9 Iun 2014 | 5277 vizualizari

 

By Jamila! Multumesc, sunt foarte bune!:X

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 375 g faina
  • 225 ml lapte caldut
  • 45 ml ulei
  • 3 oua
  • 3 lingurite zahar
  • 8 g drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • In plus:
  • 500 ml frisca lichida
  • gem de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Aluat: intr-un vas punem faina si ouale.

In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina.

Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este moale.

Adaugam sarea si amestecam aluatul pentru 5 minute, apoi acoperim vasul cu un servest curat si il lasam sa creasca pentru 40 de minute.

Cand aluatul a crescut, cu ajutorul a doua linguri il repartizam in formele de savarine (sau de briose, in cazul meu), unse cu ulei si tapetate cu faina.

Formele cu aluat le-am asezat in tava de la aragaz, apoi le-am dat la cuptor pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra si trec testul scobitorii.

Lasam savarinele sa se raceasca putin apoi le scoatem din forme.

Crema: mixam frisca pana se intareste, apoi o dam la frigider.

Sirop: Intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste, apoi oprim focul si adaugam esenta de rom.

Lasam sa se raceasca complet.

Asamblare: taiem capacul savarinelor, apoi le inmuiem bine in sirop, le umplem cu frisca, asezam capacul si punem deasupra dulceata de capsuni.

Le dam la frigider pana la servire.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (42)

Angelina_Elena 1

15.06.2014, 23:42

Mariana

Angelina_Elena 1

15.06.2014, 23:42

Multumesc pentru apreciere, Lia!

Angelina_Elena 1

15.06.2014, 23:42

Anca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]