Savarine

de Dea_Dea in Dulciuri, 28 Sep 2014 | 4604 vizualizari

 

Ne plac!

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 4oua
  • Un praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1-2 linguri faina
  • 5 gr praf de copt

SIROP :

  • 300-400 ml apa
  • 3-4 linguri zahar
  • Esenta de rom

CREMA

  • 300-400 ml frisca lichida
  • Un borcan de dulceata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Albusurile se bat spuma praful de sare. Adaugam zaharul si mixam , adaugam galbenusurile pe rand , apoi adaugam pesmetul si la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune compozitia in forme si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 30 min.

Se lasa sa se raceasca , se insiropeaza.

Frisca se bate spuma.

Se taie un capac , se pune dulceata , frisca , capacelul si iarasi dulceata sau tort gelee.

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarina uriasa sau Baba au Rhum