Scobar in crusta de sare

de Corinuta in Peste, 17 Iul 2010 | 8888 vizualizari

 

Prins tot de sotul meu, deh, ce sa-i faci, mare pescar! :) Reteta, daca nu ma insel, am vazut-o la Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de peste 
  • 1.5 kg sare de mare bruta
  • 2 lamai
  • o legatura patrunjel verde
  • busuioc proaspat
  • 1 ou
  • ulei de masline 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scobar in crusta de sare:

Pestele se curata de solzi si se eviscereaza. Se spala bine si se lasa sa se usuce.

O lamaie se taie felii, coaja de la cealalta se razuie. Verdeata se toaca marunt.

Se bate bine oul, se adauga coaja de lamaie, sarea si putina apa. Se framanta bine.

Se incinge cuptorul la 220 de grade.

Cavitatea pestelui se umple cu verdeata si felii de lamaie, apoi se unge pielea cu ulei.

Intr-o tava se pune cam 1 cm de sare pregatind un pat ptr  peste. Se aseaza pestele, iar peste el se toarna restul de sare si se batatoreste.

Se da la cuptor 40 de minute, apoi se lasa sa se raceasca putin, dupa care se sparge crusta si se serveste.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scobar in crusta de sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

vero_closca 1

17.07.2010, 15:00

Corinuta 1

17.07.2010, 20:41

vero

janet 1

18.07.2010, 17:25

Peste in crusta de sare ,nu am incercat niciodat,desi al meu barbat este un pescar inrait! Cum va merge la pescuit si va aduce ceva mai mare ...o sa incerc!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Merluciu cu telina la cuptor