Nu am mai facut de mult timp si parca mi se facuse pofta!
Spalam bine radacinile de sfecla, le asezam intr-o/un tava/vas pentru cuptor si le coacem la 150 de grade pentru aproximativ 90-100 de minute (atat cat sa se patrunda bine).
Le lasam apoi sa se raceasca putin, dupa care le curatam de coaja.
Le putem taia in felii, in cuburi mici sau le trecem pe razatoare.
Cu o lingura, umplem borcanele (bine spalate si uscate in prealabil) cu sfecla maruntita.
Punem apa la fiert, adaugam sarea si zaharul amestecand pana la topirea completa a acestora, iar in momentul in care incepe sa fiarba oprim focul, adaugand otetul si uleiul si amestecand pana la omogenizarea completa. Solutia astfel obtinuta o turnam peste sfecla.
Strangem bine capacele si pastram borcanele intr-un loc racoros.
1
Sflecla este suficient de dulce, astfel ca adaugarea zaharului este optionala