Shakshuka

de rivka in Aperitive / Garnituri, 4 Sep 2009 | 13141 vizualizari

 

O mancare cu oua din Israel.
Potrivita pentru o cina copioasa in familie, aceasta mancare are mai multe avantaje, este fara carne(pentru o zi in care vreti sa mancati copios si fara carne), are costuri reduse, este asa buna de lingeti farfuria.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi fierti inainte(dar nu e obligatoriu sa fie fierti)
  • 1 rosie
  • 2 ardei
  • 1 conserva mica de pasta de tomate
  • jumatate de capatana mare de usturoi
  • condimente sare, piper, eventual piper cayene,coriandru, chimen
  • 2 oua
  • putin ulei(de masline dar se poate folosi si de floarea soarelui)
  • o cana de apa
   
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shakshuka:

Cartofii se taie cubulete si se rumenesc in putin ulei pana devin galbeni aurii apoi se scot pe o farfurie.

In tigaia in care s-au rumenit cartofii se adauga rosia taiata cuburi grof, ardeii tocati, conserva de pasta de rosii si putina apa, sarea, piperul, un varf de cutit de coriandru, un varf de cutit de chimen si usturoiul(mult usturoi) taiat felii.

Se acopera si se lasa la foc mic pana se moaie rosiile si ardeii vreo 15 minute.

Cand ardeii s-au muiat se adauga cartofii la mancare, se amesteca, se mai lasa impreuna vreo 10 minute la foc mic sub capac.

Apoi se sparg ouale pe rand deasupra(cate portii doriti atatea oua) si se acopera se mai lasa pe foc pana s-au facut ouale.

Se serveste calda cu paine.Incercati si va veti linge pe degete!

Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile de cartofi, rosii, usturoi  si numarul de oua se pot mari dupa numarul de portii.

2

Mancarii se adauga mult usturoi, la 4 portii o capatana intreaga.

3

Nu renuntati la chimen, da o savoare deosebita mancarii

Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshuka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adasev12 1

14.02.2011, 18:36

cartofi, oua...rosii..exact pe gustul meu trebuie s aincerc....sigur e f buna

RuxyRux 1

14.02.2011, 18:40

Wowww...ce deliciu...total

Ligia Bxl 1

30.04.2014, 18:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarte aperitiv cu pasta de ton