Sirop de capsuni

de Andra_Constantinescu in Sirop / Compot, 16 Iun 2016 | 9738 vizualizari

 

Ce bun este acest sirop! Pentru reteta m-am inspirat de pe blogul Angelicai Nistor.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capsuni;
  • 2 kg zahar.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni:

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele. Se amesteca cu zaharul, apoi se lasa la rece pana a doua zi, amestecand din cand in cand.

A doua zi, capsunile se scot din siropul lasat (puteti face dulceata din ele, sa le congelati sau sa le conservati). Se strecoara siropul (eu nu l-am strecurat, dar e mai bine sa o faceti), apoi se pune la foc si se fierbe 15-20 de minute, dupa care se pune fierbinte in sticle (5 sticle de 330 ml). Sticlele se capacesc si se pun intr-o patura groasa, lasandu-se la racit 1-2 zile.

Se poate servi cu apa minerala si cuburi de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni