Sirop de capsuni

de Andra_Constantinescu in Sirop / Compot, 16 Iun 2016 | 9944 vizualizari

 

Ce bun este acest sirop! Pentru reteta m-am inspirat de pe blogul Angelicai Nistor.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capsuni;
  • 2 kg zahar.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni:

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele. Se amesteca cu zaharul, apoi se lasa la rece pana a doua zi, amestecand din cand in cand.

A doua zi, capsunile se scot din siropul lasat (puteti face dulceata din ele, sa le congelati sau sa le conservati). Se strecoara siropul (eu nu l-am strecurat, dar e mai bine sa o faceti), apoi se pune la foc si se fierbe 15-20 de minute, dupa care se pune fierbinte in sticle (5 sticle de 330 ml). Sticlele se capacesc si se pun intr-o patura groasa, lasandu-se la racit 1-2 zile.

Se poate servi cu apa minerala si cuburi de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]