Sirop din flori de salcam

de amalia01 in Sirop / Compot, 8 Mai 2018 | 3124 vizualizari

 


Luna " mai " este denumita în popor și " florar ". Acum admiram minunățiile colorate și parfumate care impodobesc grădinile și campurile.
 Unele dintre cele mai spectaculoase sunt florile de salcâm, pe care le mancam când eram mici. Îmi plăcea aroma lor delicată și gustul de...miere.
 De altfel, mierea de salcâm este una dintre cele mai apreciate, datorita efectelor sale curative. Printre ele se numără și cel de calmare a tusei.
 Motiv pentru care in fiecare an,  în această perioadă, prepar acest sirop.

 

INGREDIENTE

  • 100 de flori de salcâm ( cca 1 kg ) , bine inflorite
  • 3 l apă rece
  • 1 kg zahăr
  • zeama de la 3 lămâi
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcam:

Culegi florile de salcâm dimineața, de preferat într-o zonă situată departe de orice sursa de poluare.

Treci florile sub jet de apa rece si desprinzi florile de pe tije, apoi le pui la fiert in apa.

Le lasi sa fiarba la foc mic, timp de 90 minute, amestecand din cand in cand.

Strecori siropul rezultat, adaugi zaharul si fierbi pana cand se leaga ( cca 90 min.). Adaugi zeama de lamaie si mai lasi sa dea un clocot- 5 min.

Torni siropul astfel obtinut in sticlele curate si uscate si il lasi la dunst uscat ( intre paturi) pentru 24 de ore.

Etichetezi si il asezi frumos in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta