,, Reteta inspirata de toamana''
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la simpaticul nostru Mutulica https://www.bucataras.ro/retete/slanina-fiarta-cu-usturoi-boia-si-piper-79637.html.
Cum s-ar spune, l-am luat nas pe Mutulica -adica sa naseasca reteta sa o maritam pe un premiu !!!
In reteta am mai adaugat pe langa boabele de piper, boabe de mustar. Am accentuat iuteala cu un ardei iute rosu. Tuica am inlocuit-o cu otet de mere si am dat aroma suplimentara cu doua mere.
Sper sa va pleaca reteta inspirata de toamana si de Costel.
Am pregatit aceasta reteta pentru picnicul de duminica de la gradina.
Pofta buna!!!
1
Cateva informatii despre rasa de porci Mangalita :http://rasamangalita.ro/
2
Alegeti grasime de pe burta cu un strat de carne la mijloc.
3
Prin increstarea bucatii de slanina in patrate, aromele si condimentele se vor impregna mai usor in ea.
4
Nu fierbeti foarte mult slaninuta. Fiarta excesiv, ea devine gelatinoasa.
5
Folositi o boia de ardei de calitate. Aceasta trebuie sa aiba o culoare rosie frumoasa si un gust placut de ardei rosu copt.