Somon cu sos de smantana si sofran

de Swanheart in Somon, 17 Dec 2009 | 8077 vizualizari

 

Am vazut reteta pe blog-ul Mayei, si m-a ispitit. Data viitoare insa nu voi mai pune sofran, nu imi place defel gustul - dupa pararea mea aduce a carton, plastic, ceva chimic...

 

INGREDIENTE

  •  
    • file de somon
    • o ceapa 
    • 1 lamîie
    • 500 ml supa (eu nu am avut, si am pus apa, in care am dizolvat un cub Knor de pui) 
    • 100 ml smîntîna
    • 1 lingura amidon
    • sofran
    • piper
    • sare 
    • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de smantana si sofran:

Se incinge uleiul de masline (2 linguri), si se rumeneste ceapa taiata marunt, cu o felie de lamaie. Sosul va avea un gust bun, acrisor si aromat.

Se adauga supa. Cand clocoteste, se adauga sare si piper, dupa gust. Se reduce focul, apoi se adauga smantana, amidonul si sofranul, lasand sa fiarba la foc mic.

Se strecoara sosul intr-un vas yena.

Se condimenteaza fileurile, si se pun la prajit la foc iute, cate 1 min pe fiecare parte, incat sa ramana crud la mijloc.

Se scot fileurile si se aseaza peste sos. Se da 10 min la cuptor, la 250 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de smantana si sofran" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

liana_geicu 1

17.12.2009, 20:22

Arata nemaipomenit

Swanheart 1

18.12.2009, 01:15

A fost foarte bun pestele. Ce nu mi-a prea placut a fost gustul pe care sofranul l-a dat sosului. Uneori cand cumpar apa minerala (Tusnad) are un gust ciudat, de la sticla de plastic. Exact cu gustul ala am asociat eu gustul sofranului.

pana_luminita 1

18.12.2009, 15:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rondele de somon la gratar