Cam aiurea combinatia…stiu :)…dar alt peste nu aveam si era musai sa mananc cu mamaliguta si mujdei :). Si am incercat asa! N-am mai facut niciodata somon pane, doar la cuptor sau pe gratar cu lamaie. Uite ca merge si-asa si e delicios! Mai ales ca acum folosim ulei de palmier la prajeli si cica e mai sanatos :)
Am facut un amestec dintr-un ou cu faina si putin lapte, putina sare, pana a devenit ca o smantana mai groasa. Apoi am dat bucatile de somon prin amestec si le-am prajit pe ambele parti.
Intre timp, aveam pe foc si apa pentru mamaliguta. Am uitat sa masor cantitatile…eu le fac din ochi si am facut doar pentru mine de data asta…Dar, estimativ, am pus doua cani de apa, putina sare, iar cand a inceput sa clocoteasca am pus malaiul si am amestecat cu telul, pana s-a facut tot ca o smantana groasa, amestecul trebuie sa fie destul de lichid. Am pus capacul si am lasat sa fiarba, amestecand din cand in cand cu telul. La final am adaugat o lingura cu unt si am rasturnat mamaliguta intr-un bol.
Mujdeiul il fac cu un instrument foarte practic, iese rapid si foarte usor. Usturoiul astfel maruntit il frec cu putina sare si doua lingurite de ulei de masline si apoi adaug putina apa rece.
Si iata minunatia, gustul a fost demential, ovcors