Sos cu ciuperci si piept de pui

de corina241 in Pui, 30 Noi 2010 | 8507 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • foi de dafin
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • 250ml suc de rosii
  • cimbru
  • 4 graunti de usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos cu ciuperci si piept de pui:

Pieptul de pui il taiem cubulete si-l calim in putin ulei.

Ciupercile bine spalate,taiate in 4 le adaugam peste carne si le acoperim cu un capac.

Ceapa tocata marunt,morcovul si pastarnacul date pe razatoarea mica apoi ardeiul , se pun peste carne si ciuperci.Lasam la fc mic pana cand ceapa devine aurie,stingem cu vinul si lasam sa se evapore alcoolul.Intr-un castonel punem o cana de apa+sare+piper+foi de dafin si sucul de rosii,amestecam si punem in craticiora pe aragaz lasand sa scada la foc moderat.

La sfarsit,cand mancarea este gata adaugam crenguta de cimbru si usturoiul tocat marunt.

Servim cu mamaliguta,piure sau paine calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos cu ciuperci si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]