Sos cu ghebe pentru paste

de Angelina_Elena in Pt. paste, 30 Aug 2013 | 8773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g ghebe
  • 50 ml apa
  • 5 rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos cu ghebe pentru paste:

Am pus ghebele la desarat in apa rece. Am schimbat de vreo 3-4 ori apa de pe ele.

Apoi am scurs apa de pe ele si le-am taiat.

Am curatat ceapa, am spalat-o si am taiat-o feliute.

Rosiile le-am spalat, le-am decojit si le-am taiat cubulete.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa, usturoiul pisat si lasam pana s-au calit bine.

Apoi adaugam ghebele scurse si taiate si lasam 5 minute.

Dupa ce sau calit si ghebele, adaugam rosiile si 50 ml apa.

Lasam sosul sa fiarba la foc mic pana prinde consistenta, apoi adaugam praful de sare, cel de piper, oprim focul si il lasam sa se raceasca.

Eu il pastrez la frigider, dar nu mai mult de 1 saptamana.

Noi il servim cu paste si putin parmezan deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos cu ghebe pentru paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]