Sote de dovlecei si zucchini cu lamaie si menta

de mickyapostu in Mancaruri de post, 11 Sep 2014 | 4888 vizualizari

 

Dovlecei si zucchini gata in 15 minute, cu usturoi, un strop de lamaie si menta proaspata, ce poti sa iti doresti mai mult de la o cina de vara servita pe terasa sau balcon?

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 zucchini
  • 1 ceapa mica 
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline 
  • sare, piper
  • zeama de la o jumatate de lamaie 
  • menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de dovlecei si zucchini cu lamaie si menta:

Puneti uleiul de masline intr-o tigaie la foc mic. Adaugati ceapa tocata marunt si usturoiul pisat si lasati cateva minute pana devin translucide.    Adaugati si dovlecelul si zucchini taiate in bucati potrivite si acoperiti cu un capac. Asezonati cu sare si piper. Nu inghesuiti prea mult legumele in tigaie. Lasati pana se patrund si se evapora lichidul. Ne dorim sa iasa facute si putin crocante, nu moi. 
Scoateti din tigaie si asezati pe farfurii. Stropiti cu zeama de lamaie si presarati menta proaspat tocata. Serviti calzi!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de dovlecei si zucchini cu lamaie si menta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

12.09.2014, 15:31

Ceva bun

mickyapostu 1

15.09.2014, 15:18

babi5 1

06.10.2014, 13:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]