In graba mare va vorbesc azi de o reteta pe cat de simpla pe atat de delicioasa: paste cu legume de vara la gratar. O mancare extrem de lejera si de aromata care imi aminteste de Italia unde am descoperit pastele cu legume, fara sosuri arome doar un fir de ulei de masline, un iz de usturoi si verdeata aromata….trebuie sa testati reteta sa descoperiti ce arome subtile de ascund in spatele legumelor de vara, gatite fara aditivi si arome artificiale
Preparare spaghetti cu legume : intr-o tigaie neaderenta gen tefal puem legumele taiate si condimentate cu sare, piper, un catel de usturoi taiat marunt si o lingura de ulei de masline. Le lasam sa se faca la foc mic.
Amestecam regulat cu o spatula de lemn sau plastic si le lasam sa se rumeneasca incet si sa se patrunda fara sa adaugam apa. Daca focul este mic si tigaia neaderenta nu va fi nici o problema in a obtine legume bine facute si rumenite daca le amestecam regulat . Chiar spre final adaugam rosiile cerise taiate in doua si le lasam numai cat sa se rumeneasca putin.
Adaugam apoi pastele fierte in prealbil si trecute in jet de apa rece si le amestecam cu grija pana se omogenizeaza cu compozitia de legume.
Se mai adauga in functie de gust daca este cazul putina sare si piper. Se servesc optional cu un fir de ulei de masline picant turnat peste ( eu am pus ) si cu verdeata proaspat maruntita . E o minunatie , trebuie sa testati reteta de spaghetti cu legume macar o data sa simtiti cu adevarat gustul de paste si de legume de vara.