Spanac cu oua

de nico15 in Mancaruri de legume, 25 Mai 2017 | 3137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g de spanac
  • 4 oua
  • 1-2 linguri de faina
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • putin ulei 
  • 2 cubulete de unt
  • 50-70 ml de lapte
  • sare
  • piper
  • Décor:
  • cubulete de papaya 
  • felii de ridiche
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu oua:

  Se spala spanacul in mai multe ape, dupa care se pune la fiert, in apa cu sare, maxim 10-15 minute, pana se inmoaie. Curatam ceapa si  usturoiul si le tocam fin. Scoatem spanacul, il clatim in apa rece si il scurgem bine, dupa care il vom toca cu un tocator de lemn. 

 Incingem unt si ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa si usturoiul si le lasam sa se soteze la foc mic, dupa care adaugam putina faina si laptele si amestecam sa nu se formeze aglomerari, dupa care adaugam spanacul. Lasam sa scada si sa prinda consistenta dorita. Separat pregatim pentru fiecare portie de spanac, unu / doua oua, dupa preferinta si putem servi.

Aceasta reteta este scrisa special pentru Greenpeace Romania, Deoarece am acceptat provocarea lor privind hrana(mancarea) sanatoasa. Este bine ca sa ne unim eforturile pentru a consuma produse de calitate ecologica si de a consuma responsabil.

Scopul acestei campanii este de a pune în evidență alternativele la sistemul industrial intensiv curent, precum agricultura ecologică, locală, sănătoasă atât pentru consumator, cât și pentru economie. Pentru mai multe detalii puteti accesa urmatoarele link-uri:

www.stiucemananc.org
www.iknowwhogrewit.org

Pofta Buna www.reteteleluisupernico.blogspot.com www.transilvaniahostel.blogspot.com

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu ochiuri de ou la capac