Spanac in foietaj

de nadea68 in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2014 | 8888 vizualizari

 

Ca sa nu fac tarta cu spanac am am facut un fel de placinta :)...buna buna de tot..si fara multe grasim :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 2 oua
  • 400 g ricotta
  • sare
  • piper
  • un galbenus+2 linguri lapte pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac in foietaj:

Eu am folosit spanac congelat, deci intr-o oala punem la fiert apa (nu prea multa), cand da in clocot adaugam un pic de sare si spanacul. Cand incepe din nou sa fiarba, lasam pe foc 10 minute. Scoatem spanacul, il scurgem si-l punem intr-un castron.

Cand s-a racit un pic adaugam ricotta si ouale. Potrivim de sare si adugam un pic de piper. Amestecam.

Aluatul de foietaj il tinem la temperatura camerei. Il intindem pe masa si-l taiem in doua; o parte mai lunga si una mai scurta.

Intr-o tava 26cmX18cm punem hartie de copt, intindem foaia mai lunga de foietaj si o umplem cu spanac. Nivelam si acoperim cu foaia mai scurta. Lipim bine margininile. Facem cateva gauri cu furculita si dam cu un ou amestecat cu 2 linguri lapte.

Bagam la cuptor incins la 180° cam 30 minute, pana se rumeneste bine.

Se poate consuma atat calda cat si rece.

TIPS-URI

1

La umplutura puteti adauga ce doriti,smantana,costita,carne fiarta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta sarata cu telemea si masline