Spanac scazut cu sunca si ochiuri

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 28 Noi 2021 | 3793 vizualizari

 

 De spanac scazut nu ma satur niciodata. Mereu mi-a placut fie servit ca atare fie insotit de ochiuri sau friganele .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac verde -congelat
  • 500 ml lapte 3.5% grasime
  • 200 gr sunca porc
  • 1 ardei kapia
  • 3 catei usturoi
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 50 ml unt
  • 2 linguri faina alba
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 4 oua de gaina
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac scazut cu sunca si ochiuri:

  1.  Se taie sunca cubulete marunte in unt amestecat cu ulei.
  2.  Daca prajiti doar in unt  acesta se arde rapid si se face maro.
  3. Tot acum adugati usturoi si ardei rosu maruntit.
  4. Presarati pe deasupra faina alba si amestecati .
  5. Imediat turnati laptele cate putin si amestecati din nou .
  6. Se va forma un sos suficient de gros.
  7. Incorporati spanacul tocat si sarati .
  8. Condimentati cu nucsoara.
  9. Daca doriti ca mancarea de spanac sa fie mai lichida se mai pune putin lapte .
  10. Daca o doriti mai consistenta o lasati sa mai fiarba putin .
  11.  Spanacul scazut se serveste oua -ochiuri .
  12. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Ca si orice verdeata spanacul nu se fierbe in exces, pentru a nu-si pierde valorile nutritionale .

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac scazut cu sunca si ochiuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]