Stelute cu gem

de susu in Dulciuri, 24 Mar 2010 | 3943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri suc de portocale
  • Coaja rasa de la o portocala
  • Ingrediente umplutura:
  • 200 g gem de portocale
  • Sucul unei portocale  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu gem:

Se framanta un aluat din toate ingredientele, se infasoara in folie alimentara si se tine la frigider 2 ore. Se intinde o foaie de 3 mm grosime si se taie cu forma stelute. La jumatate dintre ele se gaureste centrul cu ajutorul unui paharel. Se coc la cuptor circa 10 minute. Stelutele intregi se ung cu un strat subtire de gem si se lipesc cu stelutele gaurite.

Se incalzeste pe aburi restul de gem si se amesteca cu sucul de portocale. Cu acest amestec cald inca se umplu gaurile stelutelor. Se servesc pe felii de portocale coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

susu 1

24.03.2010, 13:40

Aceste fursecuri au iesit foarte bune si deloc amare insa ai dreptate in legatura cu portocalele. Aici am folosit coaja de portocale in aluat si nu se simte iar gemul se amesteca cu sucul care este dulceag. Printre retetele mele am si o prajitura cu portocale la care eu am adaugat in plus coaja de portocala fata de cat era in reteta pentru mai multa aroma. A iesit intradevar putin amaruie dar extraordinar de buna. Daca nu ti-au placut inseamna ca nu sunt pe gustul tau si mai bine nu folosesti insa sunt multe checuri si prajiturele cu fructe confiate, coaja de portocala chiar bucati mai mari fata de coaja rasa care nu se simte asa mult. Mie una imi place conbinatia de dulce cu amar si sunt multe retete chinezesti in care se foloseste dulce- amar -sarat si ies delicioase. Depinde foarte mult de gust.

ionix 1

24.03.2010, 18:55

o sa fac si eu... la favorite

Rocsi 1

25.03.2010, 19:36

ce frumoase...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de nuci si crema mascarpone