Sufleu de branza cu avocado, somon afumat si sos de iaurt

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2014 | 10695 vizualizari

 

Nu stiu cum vi se pare voua combinatia asta, dar pe mine nu ma lasat in pace zile in sir aceasta indee de a combina avocado in sufleu. Am facut branzica cu avocado pt sandvisuri si mi-a placut mult ce a iesit. Acum nu stiam eu cum se comporta avocado la gatit, dar am zis sa incerc...asa ca am facut acest sufleu cu o culoare frumoasa de fistic si am imbogatit gustul cu somon afumat si limeta. Sicer va spun ca a iesit o deliciosenie...

 

INGREDIENTE

  • pt sufleu:
  • 4 oua mari
  • 4 linguri pline de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 avocado copt
  • coaja rasa de la 1 limeta
  • sucul de la 1/2 limeta
  • sare dupa gust
  • 4 linguri mari de branza dulce(de la Lidl am folosit eu)
  • 2 linguri ulei de masline
  • pt deasupra:
  • 100 gr somon afumat
  • piper proaspat macinat
  • frunzulite de rozmarin
  • 2 linguri ulei de masline
  • pt sos:
  • 200 gr iaurt gras grecesc
  • 1 castravete murat
  • sare dupa gust
  • 2 catei usturoi
  • frunze de menta sau busuioc(eu am avut uscate, voi folositi proaspete daca aveti)
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de limeta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de branza cu avocado, somon afumat si sos de iaurt:

Pt sufleu: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Amestecam faina cu praful de copt. Taiem avocado in doua, scoatem samburele, cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul si-l punem in robotul de bucatarie, adaugam imediat peste avocado sucul de la 1/2 limeta si pornim robotul sa pasiram bine fructul. Adaugam branza, galbenusurile, coaja rasa de limeta, sare dupa gust si 2 linguri ulei de masline. Amestecam bine toate ingredientele, le adaugam peste spuma de albusuri, amestecam incet sa nu scoatem tot aerul din albusuri, adaugam si faina cu parful de copt si amestecam cu un tel la fel de usor. Punem compozitia intr-o tava de tarte unsa cu putin ulei de masline si pudrata cu faina. Peste aluatul de sufleu punem buchetele de somon afumat, piper, frunzulite de rozmarin(eu asi fi vrut menta sau busuioc proaspat, dar nu am avut). Dam tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 25 minute. Dupa 10 minute, cand sufleul a prins putina culoare, scoatem tava si stropim sufleul cu 2 linguri ulei de masline. Dam la cuptor pana expira timpul si devine usor rumena. 

Pt sos: taiem castravetele marunt, curatam si zdrobim usturoiul si le amestecam cu iautrul gras, frunze de menta sau busuioc(eu am folosit menta uscata), sare dupa gust si1-2 linguri ulei de masline si suc de limeta. Lasati sa se racoreasca sufleul, portionati si serviti cu sos de iaurt. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

sufleul isi pastreaza culoarea fisticului in timpul coacerii(sper ca se vede si in poze)

2

merge la fel de bine cu o salata de cruditati preferata

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de branza cu avocado, somon afumat si sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

simona72 1

10.02.2014, 19:15

Multumesc tuturor pt aprecieri!! Nu prea am timp sa raspund la fiecare in parte...Laurici pt urmatoarea intalnea special pt tine ...Rux, eu m-am cam temut sa bag avocado in cuptor, dar a iesit grozav...

Merisor 1

11.02.2014, 08:50

Ce bun!

_Alina_ 1

11.02.2014, 12:02

Mi s-a facut asa foame...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufle de branza