Supa crema de ciuperci brune la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de laura_n in Slow Cooker, 9 Sep 2015 | 4407 vizualizari

 

Anul acesta bucataria mea a capatat un nou prieten, slow cooker Crock-Pot 4,7 L il cheama. Il numesc prieten fiindca este acolo cand am nevoie sa gatesc ceva bun, chiar si la temperatura scazuta, asa...a la longue, si fara sa il pazesc. Iar cei care ma cunosc, stiu ca imi "place" mancarea extra rumenita si ce riscuri implica pentru mine acest lucru:)))) Este un aparat de gatit, incapator, cu vas din ceramica, lucru care pe mine m-a cucerit, si este capabil sa gateasca si la temperaturi mici. Avantajele sunt multiple, insa gatitul la temperaturi scazute este de departe, cel mai grozav avantaj. De exemplu, daca pregatim o ciorba sau si mai bine, o tocana cu carne si legume, va iesi grozav, gatita la "foc mic". Mancarea se face in legea ei, cum s-ar zice, iar rezultatul sigur nu va trece neobservat! Astazi va aduc o supa crema de ciuperci brune. Cookerul meu a tors linistit, silentios si va spun sincer, ciupercile s-au copt inabusite, dar gustul lor este mai pregnant. Am pus cativa bulgarasi de branza cremoasa cu usturoi si a iesit o supa ... chiar delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 300 - 400 g mix ciuperci brune + ciuperci de padure
  • 1 morcov
  • 1 radacina mica de patrunjel
  • 1 fir de praz verde
  • 1 cartof mic
  • 1 cub unt 60 g
  • sare grunjoasa
  • 100 ml apa
  • branza cremoasa cu usturoi
  • un praf nucsoara
  • crutoane
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ciuperci brune la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Curatam si spalam legumele. Le taiem cuburi. Spalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o sita.

Conectam aparatul Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l la o sursa de curent.

In vasul aparatului punem jumatate din unt, adaugam sare. Punem legumele taiate, mai putin ciupercile. Acoperim si selectam functia High si timpul 30 min. Lasam aparatul sa gateasca.

Dupa 30 min, taiem ciupercile felii si le adaugam peste legumele coapte in unt. Adaugam apa, inca putina sare si acoperim. Selectam functia Low si setam timpul la 1 ora.

Dupa ce aparatul Crock-Pot a incheiat programul, va trece automat pe functia de pastrare la cald.

Scoatem legumele, adaugam un pic de supa si le punem la blender. Adaugam restul de unt si amestecam.

Adaugam si restul de supa, in functie de cat de lichida o preferam. Mie imi place sa fie mai densa, mai cremoasa.

Formam cativa bulgarasi din branza amestecata cu usturoi verde.

Luam un castronel sau un vas de servit mancare, punem un polonic plin cu supa, adaugam 2-3 bulgarasi de branza si presaram un praf de nucsoara. Servim cu crutoane sau fara.

Nu am mai adaugat smantana, am preferat branza in acest caz. Este un deliciu, branza se incalzeste si devine moale, iar gustul pregnant de ciuperci se imbina perfect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci brune la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc teriyaki la slow cooker Crock-Pot 4,7 L