Supa crema de creveti

de portiadelumina in Supe, 2 Dec 2016 | 7702 vizualizari

 

Să nu credeţi că n-am mai avut ce mânca ori că doresc să epatez postând aşa ceva, dar am mâncat în Grecia şi mi-a plăcut, cu atât mai mult cu cât se socoteşte a fi o mâncare de post, chiar dacă pe seama fructelor de mare există o întreagă tevatură cu privire la aspectul postului. 
Menţionez că la greci am mâncat-o făcută de un bucătar român într-o tavernă, şi fac această menţiune pentru că originalul nu are usturoi, partea cu usturoiul fiind o cerinţă a turiştilor români întrucât la gust, cu usturoi, această supă seamănă tare mult cu ciorba de burtă. 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr creveţi congelaţi (decorticaţi)
  • 1 ardei capia roşu
  • 1 ceapă roşie
  • 2 morcovi
  • 100 gr ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei iute
  • 1 cartof
  • ulei de măsline (pentru călit)
  • 5-6 căţei usturoi
  • 200 ml vin alb
  • pătrunjel (opţional)
  • sare (după gust)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de creveti:

E foarte simplu, mai ales dacă-s creveţii decongelaţi din vreme. Aceştia se spală (după decongelare) sub jet de apă şi se pun la scurs într-o sită ori pe hârtie absorbantă. Se încinge uleiul într-un vas şi se călesc creveţii până se rumenesc un pic, apoi se scot şi se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă. În timp ce se călesc creveţii, se curăţă legumele şi se toacă. Rădăcinoasele le-am dat pe răzătoare, inclusiv cartoful. Toate acestea se călesc în uleiul în care s-au călit iniţial creveţii, stingându-se cu un pahar de vin alb, adăugându-se apă şi sare, apoi lăsându-se la fiert aproximativ 20 de minute. 

După fierbere, se strecoară toate legumele şi se pasează, pasându-se şi creveţii. În supa rămasă se adaugă legumele pasate dimpreună cu creveţii (pasaţi şi ei) şi se mai dă în clocot 2-3 minute, timp în care se adaugă şi usturoiul (pisat). 

Se serveşte atât fierbinte cât şi rece, cu pâine prăjită.

Poftă bună să aveţi!

p.s Scuzaţi pătrunjelul, s-a dat la fund, nedorind să fie pozat. :)))

TIPS-URI

1

pentru ornare, dar nu numai, şi pentru gust, se pot păstra câţiva creveţi căliţi

2

pentru îngroşare, în cazul că cineva doreşte supa mult mai groasă, se poate face un rântaş sau, pentru cine nu posteşte, se poate adăuga smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Avgolemono