Supa crema de rosii este delicioasa. Este prima data cand prepar reteta, bineinteles inspirata de pe bucataras.ro. Cu siguranta voi mai pregati aceasta supa pt ca toti au fost tare incantati.
Ceapa taiata solzisori se pune la calit in putin ulei, nu am specificat cantitatea pentru ca depinde de preferintele fiecaruia, eu am pus foarte putin.
Apoi am adaugat morcovii taiati, dupa ce s-au calit putin, cat sa-si lase aromele, am adaugat telina taiata cuburi si ardeii taiati fasii. Am mai lasat cam 5 minute.
Apoi am taiat rosiile si le-am pus in oala. Am amestecat din nou dupa care am curatat si taiat cartofii pe care i-am adaugat peste restul legumelor.
Am adaugat apa fiarta peste legume, apa a acoperit legumele si inca vreo 3 cm deasupra.
Dupa ce au fiert toate legumele am pus blenderul vertical in functiune. A rezultat o crema de legume foarte fina.
Am potrivit de sare si piper si mi s-a parut ca ar mai trebui ceva, si mi-a venit ideea sa mai pun cateva picaturi de zeama de lamaie. Nu am scris zeama de lamaie la ingrediente pentru ca pentru unii e suficient gustul putin acrisor al rosiilor, dar in combinatie cu morcovul si cu dulceata cartofilor mi s-a parut ideala zeama de lamaie (cateva picaturi insa).
Se serveste supa crema calda cu smantana deasupra si cu niste crutoane.
Pofta buna!!!!