Supa de dovleac cu legume, in dovleac

de Doinavar in Supe, 17 Feb 2013 | 4631 vizualizari

 

O minunatie de supa, cu un gust rafinat, special, care poate fi servita in castronele simpatice …

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac de 2 kg (un dovlecel care s-a copt bine)
  • 1 pastarnac
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 50 g telina
  • 2 buchetele de conopida
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel
  • unt cat o nuca
  • 50 g smantana (iaurt)
  • 1 cub/lingurita concentrat de legume
  • 10 ml ulei
  • 2 lingurite zahar
  • 1 felie de sfecla rosie
  • sare, piper, paprika
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac cu legume, in dovleac:

Taiati dovleacul in cateva felii mai grosute (pastrati capatul rotund pentru a face din el un castronel) si curatati-le de coaja. Scobiti toate feliile de partea cu seminte, apoi tocati-le cubulete (ca si crutoanele).

Curatati restul legumelor si puneti-le la fiert in 3 litri de apa rece, cu putina sare, impreuna cu jumatate din cubuletele de dovleac. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac, aproximativ 30 minute, apoi adaugati uleiul, concentratul, zaharul, lasati sa se racoreasca si mixati.
Intre timp, caliti restul crutoanelor de dovleac in unt, adaugati un pahar de apa si lasati-le la calit pana se inmoaie, apoi condimentati-le.

Pregatiti dressing-ul din galbenus si smantana, turnati-l in supa si amestecati pana se omogenizeaza. Puneti supa in supiera, adaugati cubuletele calite, presarati cu putina paprika si verdeata tocata, dregeti gustul de sare si piper.

Din capatul rotund al dovleacului faceti un castronel simpatic, scobiti miezul pana lasati un perete de 1 cm grosime, decupati marginea cu un cutitas dupa inspiratia dumneavoastra apoi frecati marginea cu o felie de sfecla rosie.

In castronel puneti supa si crutoanele, apoi decorati cu smantana, paprika si frunze de patrunjel.

TIPS-URI

1

O puteti servi si in farfurii, este la fel de delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac cu legume, in dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]