Supa de fasole a la grec

de GeorgiaA in Supe, 26 Mar 2014 | 6076 vizualizari

 

Va invit la o portie de fasole greceasca! >:D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. fasole alba medie
  • 5 litri de apa
  • 150 ml. ulei de masline
  • 2 cepe medii
  • 2 catei de usturoi
  • 3 morcovi medii
  • 1 telina medie
  • 500 ml.suc de rosii
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper negru
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole a la grec:

Fasolea o lasam la inmuiat cateva ore bune, ii dam cateva clocote si aruncam apa, repetam procedura de doua ori.

Cand punem din nou la fiert adaugam si legumele, ceapa tocata marunt, morcovul, o jumatate din cantitate tocat marunt, cealalta taiata rondele, usturoiul taiat in patru si lasam sa fiarba circa 35 de minute.Dupa cele 35 minute de fiert adaugam uleiul de masline, sucul de rosii si crenguta de cimbru.

Lasam totul la foc mediu pana fierb fasolele si supa ajunge la o consistenta mai densa, trebuie sa fie mai groasa decat o supa obisnuita.Adaugam sare, piper, boia si foaia de dafin(o scoatem cand stingem focul)mai lasam 10 minute sa fiarba.Stingem focul si adaugam patrunjelul verde tocat.

In Grecia supa se serveste cu muraturi, de obicei castraveciori.

 

 Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Uleiul de masline se adauga cand fasolele sunt fierte pe jumatate.

2

Foaia de dafin se adauga aproape la sfarsit pentru un plus de gust, se scoate ca sa nu schimbe gustul supei, supa trebuie sa ramana dulce.

3

Puteti servi cu muraturi dar foarte bine si cu ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole verde cu kaizer