Supa de fenicul si crutoane din paine prajita cu ou

de Satisfyyourcravings in Supe, 15 Feb 2016 | 2964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 bulbi fenicul
  • ulei de masline
  • 1 cub concentrat de legume
  • 1 conserva (400 gr) fasole alba
  • 1 ou mare bio
  • 50 grame branza Cheddar
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 1 lingura seminte de fenicul
  • 100 grame paine mai veche
  • 4 linguri iaurt bio degresat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fenicul si crutoane din paine prajita cu ou:

Se taie usturoiul felii si ceapa rondele. Se taie feniculul felii, mai putin frunzele, care se pastreaza pentru final.

Se incalzeste putin unlei de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu si se adauga usturoiul, ceapa si feniculul. Se reduce focul la mic, se acopera tigaia cu un capac si se lasa 30 de minute, amestecand frecvent si adaugand apa daca incep sa se arda, pana devin lipicioase.

Se sfarama cubul concentrat deasupra, se adauga fasolea si 750 ml apa fierbinte. Se aduce la punctul de fierbere si se lasa 20 de minute. Se paseaza cu ajutorul unui blender vertical pana la consistenta dorita. Se adauga sare si piper dupa gust.

Se amesteca oul cu branza rasa si fulgii de chili. Se sfarama semintele de fenicul intr-un mojar si se adauga peste ou, amestecand pentru omogenizare. 

Se taie painea in felii grose de 3 cm. Se dau prin mixul de ou si se prajesc intr-o tigaie antiaderenta pana devin aurii.

Se serveste supa presarata cu frunze de fenicul, fulgi de chili si iaurt, impreuna cu bucatile de paine. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fenicul si crutoane din paine prajita cu ou" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Bunica 1

15.02.2016, 20:26

Sincer?Nu prea mă dau în vânt după fenicul,dar pare interesant ce-ai făcut!

CameliaR 1

15.02.2016, 21:24

Panacris 1

14.09.2017, 07:50

Interesant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste, de post