Supa de legume cu chimen si crutoane (de post)

de mihaelar63 in Supe, 22 Noi 2012 | 7704 vizualizari

 

De doua luni mi s-a facut pofta de supa de chimen . Am tras cu ochiul la ceilalti bucatarasi si cu ce-mi aminteam am preparat supica asta fenomenala . Aromata si acrisoara , plina de vitamine !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri chimen
  • 1 morcov mare
  • 1 gogosar
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cartofi
  • 4 linguri de tije de telina maruntite
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lamaie [ zeama ]
  • crutoane de paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume cu chimen si crutoane (de post):

Prajiti chimenul usor [ pentru a elibera aromele ] , adugati  3-4 l apa si fierbeti .Deci faceti un ceai cu chimenul prajit pe care-l strecurati apoi.

Curatati si spalati legumele .

Prajiti usor 1-2 min ceapa , gogosarul si usturoiul tocate marunt in ulei  . Adugati faina si amestecati pana  devine aurie, puneti si boiaua .Cum s-ar zice se face un rantas , dar mai usor . Stingeti cu zeama de chimen adaugata treptat .Sarati.

Adaugati morcovul razuit , cartofii cubulete mici si fierbeti pana legumele sunt patrunse . Adugati spre sfarsitul fieberii  tijele de telina  si codite de ceapa verde .

Dregeti gustul cu zeama de lamaie , sare si piper .

Serviti cu crutoane de paine prajita .

TIPS-URI

1

Crutoanele de paine le-am uscat simplu la cuptor . Cine nu posteste le poate prepara cu unt .

2

Este chiar indicata ca meniu dietetic in colici usoare .In acest caz renuntati la rantas si fierbeti totul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu chimen si crutoane (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supă/ciorbă de legume