Supele de fructe sunt combinatia perfecta intre gustul dulce si cel acrisor, fiind de multe ori servite cu smantana.
Sunt perfecte pe timp de vara, pentru ca, pe piata gasiti o varietate de fructe, dar si iarna cand acestea se pot face din compoturile puse de voi , pentru iarna.
Tot ce trebuie este sa aveti curajul de a le incerca. Noua ne plac foarte mult.
Punem compoturile, cu zeama cu tot, intr-o oala. Adaugam sarea, cuisoarele si 2, 5 l apa.
Lasam sa fiarba la foc moderat 10-15 minute.Vara cand facem supa din fructe proaspete , lasam sa fiarba pina cand acestea sunt bine fierte.
Pragul de budinca il amestecam bine cu 2 linguri cu smantana si cu galbenusul , apoi punem 1-2 polonice din supa care fierbe.
Amestecam sa se omogenizeze, turnam compozitia peste supa si lasam sa dea in clocot.
Supa este gata.
Servim supa ornata cu frunze de menta.
Pofta mare.
1
Este o supa care place mult copiilor.