Mai avem niste carnita buna de la tara, bio cum ar veni :)))) si-am zis sa vad cum se descurca mister slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital si la capitolul supe. S-a descurcat, iar carnita a fost moale si buna, nu le-a mai ramas copiilor printre dinti, asa cum se intampla de cele mai multe ori :)))))
In vasul aparatului Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l se aseaza carnea si legumele intregi sau bucati potrivite, dupa caz.
Turnam apa rece, cat sa fie toate bine acoperite cu apa.
Conectam slow cooker-ul la sursa de curent, punem capacul peste vasul aparatului de gatit Crock-Pot digital 4,7 l si setam programul si timpul - programul Low si 7 ore.
Legumele si carnea se scot din supa si zeama se strecoara. Legumele le-am dat prin blender apoi le-am adaugat din nou in supa, impreuna cu carnea dezosata.
Intre timp am preparat si taiteii:
Punem faina intr-un castron si in mijloc facem o gropita in care vom pune oul, sarea si uleiul de masline.
Amestecam incepand din mijloc, apoi aducand putin cate putin faina de pe margini. Framantam pana faina este incorporata si obtinem un aluat tare si compact. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit cu folie alimentara, pentru a evita uscarea.
Se intinde aluatul in foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se ruleaza si se taie fasii, dupa care se rasfira pe masa si se lasa la uscat.
Foaia de aluat trebuie sa fie subtire si neteda, de circa 1-1.5 mm grosime.
Pentru un rezultat perfect se va folosi masina speciala pentru paste, trecand aluatul de mai multe ori prin role. Prima data prin rolele mai distantate, apoi micsorand treptat distanta dintre ele, pana obtinem grosimea dorita.
Intindem taiteii pe masa presarata cu faina si lasam la uscat aproximativ 30 de minute, dupa care ii fierbem in apa cu sare. Se fierb pana se ridica la suprafata (1-2 minute)
Scurgem taiteii de apa si ii adaugam in supa. Saram supa dupa gust, presaram patrunjel verde tocat si...
Pofta buna! ;)