Supa de pui reteta veche reinterpretata

de mihasara in Supe, 16 Iul 2018 | 3243 vizualizari

 

Provocarea GastroArt
  Si eu am acceptat provocarea de a gati o supa dupa o reteta veche, cea propusa de domnul Cosmin Dragomir.
Am folosit rasol de pui din comert din lipsa de altceva si am reinterpretat reteta, adaugand in supa galuste de cartofi cu faina si gris si putin turmeric pentru un plus de savoare si culoare.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 tacam de pui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 felie de telina
  • pastarnac
  • patrunjel
  • ardei gras
  • patrunjel frunze
  • sare
  • piper

Pentru galuste de cartofi:

  • 300 g cartofi fierti
  • 1 ou
  • 50 g faina
  • 30 g gris
  • 1 varf de lingurita de turmeric
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui reteta veche reinterpretata:

Punem tacamul de pui la fiert si spumam pe masura ce se formeaza spuma. Dupa care punem si zarzavatul si lasam sa fiarba la foc mic.

In timpul asta zdrobim cartofii fierti si ii amestecam pana la omogenizare, dar fara a insista prea mult cu oul, adaugam turmericul, faina, grisul, sarea si piperul.

Daca sunt prea moi, putem suplimenta faina sau grisul pana obtinem consistenta dorita.

Intre timp am pus la fiert o oala cu 4 litri de apa si o lingura de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem galustile formate in mana si date prin putina faina. Le verificam sa fie fierte si le punem in supa pe care am strecurat-o.

 

TIPS-URI

1

Eu am servit supa strecurata cu galustile din cartofi. Am mai folosit si fasiute de carne de pui si bastonase de morcovi fierti si am presarat patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui reteta veche reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Supa cu zdrente