Supa de rosii cu bacon si galuste de gris

de mihaelar63 in Supe, 4 Noi 2018 | 3366 vizualizari

 

,,Retete inspirate de toamna "
Supa de rosii cu galuste de gris este una din preferatele mele. O prepar periodic. De aceasta data randul i-a venit dupa ce am vazut ca si Mirela a preparat supica de rosiii  https://www.bucataras.ro/retete/supa-de-rosii-cu-galuste-pufoase-de-gris-88104.html. Eu am inlocuit puiul cu bacon prajit si am condimentat usor exotic cu nucsoara. Am mai folosit foaie de dafin si boabe de piper. Am ,,subliniat '' culoarea de rosu cu boia dulce de ardei . Boiaua si jambonul de casa au sosit prin intermediul unui prieten direct din Becescsaba -Ungaria. Dupa cum am spus, micile daruri culinare sosesc in mod neasteptat.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr jambon afumat -de casa
  • 3 cepe verzi
  • 2 morcovi mici
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita piper negru boabe
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 2 rosii mari -din gradina
  • 2 pahare bulion rosii -de casa
  • 50 ml ulei
  • sare
  • nucsoara macinata
  • Pt galuste :2 oua +5 linguri cu varf de gris + sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu bacon si galuste de gris:

  1. Curatati spalati si tocati marunt morcovul, patrunjelul si telina.
  2. Pentru tocare eu am folosit robotul de bucatarie. Este mult mai rapid si comod decat sa folosesti razatoarea.
  3. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
  4. Jambonul se taie cubulete mici.
  5. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se blendeaza.
  6. In ulei incins prajiti cuburile de jambon pana devin usor crocante.
  7. Se scoate jambonul de la prajit cu ajutorul unei palete cu gauri.
  8. In grasimea ramasa se calesc usor toate legumele.
  9. Ceapa verde se pune mai tarziu pentru ca este pericol ca are foi mai subtiri si este pericol sa se arda.
  10. Cand legumele incep sa fie usor patrunse, puneti boiaua, rosiile blenduite amestecati si adaugati repede 2 l apa fierbinte. Sarati.
  11.  Se pun la fiert in oala foaia de dafin si boabele de piper.
  12. Atentie !!! Boiaua prea prajita da un gust amar. Doar usor calita, da o culoare frumoasa mancarii.
  13. Spre sfarsitul fierberii cand legumele sunt patrunse, se adauga si bulionul de rosii.
  14. Preparati galustele de gris din timp.
  15. Ouale se sparg separat pe rand pentru verificarea prospetimii.
  16. Bateti bine ouale si adugati putina sare si grisul in ploaie .Sarati .
  17. Veti obtine o compozitie usor moale. Dupa 10 minute grisul se umfla si intareste compozitia.
  18. Galustele se pun in supa care clocoteste la foc mic cu ajutorul unei linguri.
  19. Pregatiti un mic bol sau o cana cu apa rece in care sa introduceti lingura de cate ori puneti cate o galusca in supa.
  20. La sfarsit dupa ce lasati sa fiarba 2-3 minute, turnati cana cu apa rece in oala, puneti capac si trageti oala de o parte.
  21. Condimentati la sfarsit cu nucsoara. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  22. La servire eu am decorat cu rondele de ceapa verde si am presarat deasupra cubuletele de bacon crocant.
  23. Puneti alaturi supei de rosii cu bacon si galuste, ceapa rosie si ardei iuti.

                           Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Atentie !!! Boiaua prea prajita da un gust amar. Doar usor calita, da o culoare frumoasa mancarii.

2

Pentru usurarea prepararii si rapiditate, folositi robotul de bucatarie pentru maruntirea legumelor.

3

Ouale se sparg separat pe rand pentru verificarea prospetimii.

4

Pentru un gust usor exotic condimentati supa de rosii cu nucsoara macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu bacon si galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii si legume